Yana's FotoPage

By: YANA RAMLI

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 9-Jun-2009 04:13 Email | Share | | Bookmark
Jalan2

 
 
ari ahad minggu lepas, aku n hubby bawak dhia jalan2.sian dhia, tak penah jalan2...
sebenarnye aku nak cari stroller n sticker utk dhia..
kul 10, kami dah kuar dari umah...
tempat pertama yg dituju ialah Manjeku di Bangi.. nak cari stroller utk dhia...
akhirnye dapat yg berkenan, jenama Sweet Cherry..harge tak sampai RM200...alang2 gi manjeku, capai ler pampers tuk dhia..wat stok..jenama huggies...S84 = RM34.90..ok ler tu...

Selesai kat Manjeku..terus kami bertolak ke Jusco Equin Park...
Sampai jer kami mkn dulu...maklum ler tak dan nak breakfast sebelum kuar umah...
mase tengah makan, dhia lak nak susu...aku gi la susukan jap...
lepas tu sambung mkn balik...dhia lak tido lepas minum susu...
teruskan pencarian booth utk sticker dhia...kat tingkat atas rupenyer...
beli 2 sticker tuk dhia...satu yg kecik n satu lg yg besar....




Monday, 8-Jun-2009 03:14 Email | Share | | Bookmark
Blog Baru

Aku dah ade blog skrg ni...tp masih belajar lagi....
blog aku...http://sayangyana.blogspot.com


Monday, 8-Jun-2009 01:11 Email | Share | | Bookmark
Gambar Dhia Aryssa bt. Mazlanizam

Satu Hari
 
tido
View all 16 photos...
Gambar2 Dhia..tengok la ek...




jelir2 lidah plak dhia..


Thursday, 4-Jun-2009 08:27 Email | Share | | Bookmark
Anakku demam

 
sian anak aku...demam....
semalam kan dhia cucuk 2 bulan...
aku bg mkn ubat ...pastu mlm tadi cam panas...
aku pakaikan cool fever tuk baby tu...
sib baik dhia tak merengek2 mlm td so lena gak la tido aku...
dhia bangun kul 3 lebih..then aku susukan n dhia tido balik...
pastu kul 5 dhia bangun lg n aku susukan n dhia tido lagi...aku rasa badan dhia cam makin panas...37.8 celcius...demam ler tu...
aku anta anak aku g nursery...sebelum tinggal dhia kat nursery..bagi mkn ubat dulu...
kul 10 aku dtg, dhia masih panas..tapi dah kurang...37.6...
pastu lunch hour dtg susukan dhia, dah tak demam...alhamdulillah...
Ya Allah, Kau berilah kesihatan yang baik kepada anakku...Aminn...

Gambar Dhia kalo aku ade mase aku upload yer...maklum ler aku ni tak de komputer sendir...
sabar je la...
mati kutu rasanyer..



Wednesday, 3-Jun-2009 02:00 Email | Share | | Bookmark
Latest news...

akhirnya dapat gak aku update fp aku ni....
aku ni baru masuk keje n baru tukar tempat keje...
jadi kelam kabut ler skit...
kebetulan plak aku ni belum ade komputer sendiri..
bosan tul...
ni pun duk numpang komputer org...huhuhu...sedih tul..

2 bulan lalu aku selamat melahirkan baby girl
yang aku namakan DHIA ARYSSA BT. MAZLANIZAM...
best tak name anak aku...hehe...aku yg pilih tau...
mesti ramai yg terkejut cos b4 this aku ade kate aku berkemungkinan 80% dapat baby boy...
aku tak kesah pun...janji baby aku sihat..alhamdulillah...
tapi tak aku nafikan mmg sedikit terkejut tp tak pe....

Hari kelahiran Dhia

Pada 28 (duedate aku) ramai yg kol, tanye dah bersalin ke lum...
ape lg nak aku jawab...dah baby lum lg nak kuar dari perut aku ni...
tapi pada malam 29 ari bulan aku dah rase sakit skit2 sebenarnyer...tapi aku tahan
cos lum sakit sangat2... sakitnyer memulas cam nak kene cirit birit...kul 3 pagi aku terjage cos sakit perut....tapi aku tahan
esoknyer aku ngadu ngan hubby sakit perut, dia ajak g spital tp aku tak mo...(cos tak rase sakit sangat)...lame2 sakit makin kerap...sampai hubby kene masak lunch utk kami...bile dah ptg..aku dah makin sakit tp aku tahan lagi...aku kol azma (member aku, die ni nurse) die tanye aku kuar lendir + darah...aku kate ler ade...pastu die suh aku g spital cepat...aku pun ape lg...ajak le hubby aku g spital... "tu la abg ajak g tadi tak nak" membebel plak hubby aku...

sampai spital dalam kul 4 lebih....masuk bilik utk cek brape cm dah terbuka...
bile doktor cek...rupenyer dah bukak 4 cm...terkejut ler aku...sib baik tak bersalin kat umah...hehehe...
mane ler aku tau sakit nak bersalin memulas cam nak cirit birit...
pastu aku kene tunggu cos bilik bersalin penuh...pastu ramai plak ibu2 mengandung yg datang , sumer sakit dah nak terkeluar baby..kene la aku yg leh tahan lagi ni menanti...
masuk bilik bersalin kul 7 lebih...sambil2 nunggu baby nak kuar tu, aku dapat rase kontraksi makin kuat n makin sakit....dah macam2 aku bace...sib baik hubby aku sudi temankan aku...die la yg banyak membantu sabarkan n tenangkan aku... dalam kul 9 setengah dah terbukak 8 cm.... tp nurse tu kate tunggu 10 cm baru baby leh kuar....
then die bg ubat cucuk kat punggong utk cepatkan bukaan....
kul 1200 am (30.3.2009) rase nak meneran...nurse tu suh tahan..tarik nafas...
aku dah rase baby tu nak kuar...aku dah tak leh tahan...suh hubby panggil nurse...
nurse tu sampai jer tengaok kepala baby aku dah nampak...kelam kabut ler nurse tu.....aku teran 2 kali sekuat ati aku.....akhirnya lahirlah baby DHIA ARYSSA ke dunia dengan selamat n sihat pada jam 12.37 am, 30.3.2009...

Dhia nangis sekejap jer...then die tido sampai besoknyer...malam tu mmg dhia tak jage...risau gak aku sebab die tak minum susu lg... nurse tu suh kejut n susukan ..tp Dhia tido...camne nak susukan.... Dhia cume isap sikit jer.... kuar spital kul 4 petang (30.3.2009)...singgah umah jap amek barang tuk balik jelai...
sepanjang perjalanan balik jelai, Dhia tido jek....

Dhia kene kuning skit minggu pertama tu cos die tak pandai isap susu lagi..
minggu berikutnye, dah ok cos Dhia dah rajin n pandai isap susu... alhamdulillah...

ok lah...
cite ari ni...aku gi klinik pagi tadi...
anta anak aku cucuk 2 bulan...
Dhia tido time masuk bilik cucuk tu...so nurse suh kejutkan..
tak macam mase cucuk sebulan...kali ni dhia diam jer...ek tidak uk pun tidak...
baiknyer anak mama...cam tu la...tak nangis kene cucuk...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net